Stíriai metélt II

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 40 dkg tehéntúró
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 tojássárgája
  • kevés vanília
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojás kemény habja
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

A tehéntúrót összegyúrjuk a liszttel, kevés sóval és a tojásokkal. Miután kidolgoztuk, kinyújtjuk fél kisujjnyi vastagságúra, és ugyan ilyen széles is legyen. Sós vízben kifőzzük. A vajat összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és végül a felvert habbal. Keverjük össze ezt a masszát a kifőtt tésztával, majd öntsük egy olyan tűzálló tálba vagy tepsibe, amit előtt kikentünk olajjal, és megszórtunk zsemlemorzsával. Forró sütőben pirosra sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.