Stíriai metélt II
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 40 dkg tehéntúró
- 15 dkg liszt
- só
- 2 tojás
- 6 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 3 evőkanál porcukor
- 3 tojássárgája
- kevés vanília
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- 3 tojás kemény habja
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés
A tehéntúrót összegyúrjuk a liszttel, kevés sóval és a tojásokkal. Miután kidolgoztuk, kinyújtjuk fél kisujjnyi vastagságúra, és ugyan ilyen széles is legyen. Sós vízben kifőzzük. A vajat összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és végül a felvert habbal. Keverjük össze ezt a masszát a kifőtt tésztával, majd öntsük egy olyan tűzálló tálba vagy tepsibe, amit előtt kikentünk olajjal, és megszórtunk zsemlemorzsával. Forró sütőben pirosra sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.